Islanninhevostalli GlymurTallillamme lähtökohtana on hevosten ja ihmisten hyvinvointi. Panostamme turvallisuuteen, erinomaiseen ohjaussuhteeseen (opettaja-oppilas) ja laadukkaaseen opetukseen tasokkailla ja kokeneilla hevosilla. Opettaja tuntee hevosten vahvuudet ja heikkoudet. Hevosemme läpiratsastetaan säännöllisesti. Hevosilla on laadukkaat, sopivat, hyvinhoidetut varusteet. **Korona huomioitu toiminnassa ja poikkeustoiminta.

Ratsastusryhmän ratsukkojen määrä pidetään pienenä, jolloin jokainen saa yksilöllistä opetusta. Pidämme huolta hyvästä ryhmähengestä. Jokainen oppii eri tavalla ja opettaja tukee ja kannustaa eri yksilöiden oppimista monipuolisin harjoituksin. Meillä olet osa ryhmää, yhteenkuuluvuus on tärkeää. Voit myös saada yksityisopetusta, jos se sopii sinulle paremmin tai kaipaat raskaan työn vastapainoksi omaa aikaa tai olet tavoitteellinen ratsastaja. Näitä on myös helppo meillä yhdistää.


Mitä tarjoan sinulle?
 • Erinomaisen opetuksen
 • Laadukkaat hevoset, joista löytyy juuri sinulle sopiva
 • Opetan sinut tulkitsemaan hevosta ja hevosen elekieltä
 • Opetan sinulle tarvittavat avut, joita tarvitset ratsastuksessa
 • Opetan sinut käsittelemään hevosta
 • Opetan sinut näkemään hevosen
 • Opetan sinut ratsastamaan omassa tahdissasi
 • Pidän huolta sinusta ja hevosesta
 • Kiireettömyys, rentous, miellyttävä ympäristö
 • Jos sinulla on halu oppia, minulla on taito opettaa

Miksi juuri meille?

 • Tarjon aivan uuden ulottuvuuden opetuksessa, jota on vaikea löytää muualta
 • Terveet, hyvinvoivat hevoset
 • Hevosilla on sopivat varusteet
 • Turvallinen ja miellyttävä ympäristö
 • Sinun ei tarvitse pelätä epäonnistumista tai että taitojasi vähätellään
 • Hyvä ilmapiiri talliporukan kesken niin tunneilla kuin toisiamme tavatessa
 • Pienet opetusryhmät, yksilöllinen opetus
 • Taitava opettaja, joka auttaa kehittymään, kannustaa ja motivoi
 • Keskusteleva tyyli, ei käskyttämistä
 • Kilpailukykyiset hinnat, paljon tarjouksia ympäri vuoden, kausiasiakkaille etuja, edulliset hinnat päiväsaikaan
 • Oma vuokrahevonen, joka sopii niin kertaluontoiseen ratsastukseen kuin tavoitteelliselle harrastajalle

Meillä ei ole maneesia, ei luksusta, ei isoa ratsastuskoulua, johon jäät näkymättömäksi, ei kipeitä tai turtuneita hevosia, ei töykeitä, työhön väsyneitä, jatkuvasti vaihtuvia opettajia, et jää tunnin jälkeen miettimään mitä tänään oikein opittiin..

Jos olet menettämässä intoasi nykyisessä ratsastuskoulussa, anna harrastukselle vielä mahdollisuus.

Järjestämme ratsastustunteja arkipäivisin - tunnit pyörivät iltaisin syys- ja kevätlukukausilla, myös arkisin päiväsaikaan on tunteja. Mahdollisuus myös yksittäisiin irtotunteihin ja yksityistunteihin. Viikottaisia vakiotunteja on kolmentasoisia: alkeistunti, keskitaso ja kokeneet.

Ratsastustuntien sisältö on monipuolista ja mielenkiintoista. Opetuksen laatuun sekä opetushevosiin on panostettu. Opettaja ei vaihtele ja opettaja tuntee jokaisen hevosen ja ratsastajan. Kauden aikana perehdymme mm. istuntaan, joka on kaiken perusta, ja johon kiinnitämme joka kerta huomiota, teemme maastakäsintyöskentelyä, liinatunteja (istuntaharjoituksia ohjattuna liinassa), kouluratsastusta, ilman satulaa ratsastusta, maastotunteja, toivetunteja, askellajiratsastusta yms. Ratsastajat pääsevät ratsastamaan samalla hevosella useamman kerran, jolloin joka kerralla ei ole aivan uusi hevonen vaan pystyy tutustumaan paremmin hevoseen. Hevosen käsittelyyn, hoitoon ja kokonaisuuteen kiinnitetään paljon huomiota. Oikealla käsittelyllä pidetään hevoset henkisesti vireinä ja tyytyväisinä jolloin saamme oikean vuorovaikutuksen luotua. Ratsukkoon tarvitaan yhtälailla ratsastaja että hevonen, mutta myös molemminpuolinen kunnioitus. Ryhmäkoko on pieni ja pysyy yleensä vakiona, ratsastajat eivät vaihtele koko ajan kauden aikana kuten yleensä ratsastustalleilla. Meillä tarjoamme hienon mahdollisuuden saada oma vuokrahevonen, kun olet saavuttanut määrätyn taitotason, jolloin saat enemmän irti harrastuksestasi kartuttamalla hevosmiestaitojasi syventämällä tietoasi tallin sekä hevosten arkirutiineista.


https://asiakas.kotisivukone.com/files/treenaten.kotisivukone.com/kenttatunti

Ratsastus

 • yksityistunnit /pienryhmä
 • mahdollisuus myös maastoratsastukseen omilla mailla
 • opettajana Miia Lönnberg

Ratsastustunnit maksetaan paikanpäällä käteisellä joko irtotuntina, 10 kerran kortilla tai kausimaksuna. Laskun lähettämisestä peritään laskutuslisä. Kausimaksu ja 10 -kortti on henkilökohtainen. 10 kortti on voimassa 3kk.

Ryhmäratsastustunnin kesto 60min josta 45min ohjattu aktiviteetti ja 15min hevosen hoitoa ja valmistelua.
Tallillamme hevoset hoidetaan ja varustetaan itse ohjaajan
opastuksessa. Hevosten käsittely ja islanninhevosiin tutustuminen kuuluu
osana jokaista käyntikertaa. Hevostaitojen kehittäminen on tärkeä osa
opetusta. Huom! Jos hevonen on edellisellä tunnilla, ei hevosta tarvitse
varustaa. Samoin jos hevonen jää toiselle tunnille, ei loppuhoitoa
tehdä.

Ratsastamme myös sateella ja pakkasella, säänmukaiset varusteet.
Pakkasraja -18´c (-15´c miniratsastajat) tallin mittarista luettuna.
Pakkasenpurevuus huomioitava, jos on tuulista. Ukonilmalla/myrskyisällä ilmalla tunnit perutetaan tallin toimesta, siitä ilmoitetaan ratsastajille. Maastoratsastus suhteutetaan ratsastuspohjien ja sään mukaan ratsukoille mahd turvalliseksi ja sopivaksi. Huom! Tarvittaessa maasto vaihdetaan ratsastustunniksi ,kentällä toteutettavaksi säästä johtuen. huomioithan pukeutumisen sään mukaan.

Maastoratsastukset varataan ja maksetaan aina etukäteen tallin tilille. Sitovat ilmoittautumiset.

Hevoseen tutustuminen ja harjoitus ratsastuskentällä kuuluu aina ohjelmaan ennen maastoon menoa.

*Force major tilanteessa mitään maksettuja varauksia ei korvata tai palauteta asiakkaalle kuten ratsastustunnit, leirit, erilaiset yksityiset tapahtumat esim. synttärit tallilla.

Tallimme kokopäiväleirin kesto klo 10-17 (poikkeava aikataulu ilmoitetaan erikseen).


Varausmaksut ovat sitovia, varausmaksua ei palauteta.

Painoraja 80kg ja ratsastajilla tulee olla voimassaoleva tapaturmavakuutus. Ratsastajia EI OLE vakuutettu tallin puolesta. Jokainen tallille tuleva liikkuu omalla vastuullaan.

Syksyn ratsastustunnit alkavat elokuussa viikolla 32 ja kevätkausi tammikuussa viikolla 2.

Huom! Tunnit voi aloittaa myös kesken kauden!

Ilmoitathan aina tulostasi etukäteen! Parkkipaikka 15, merkitty P-alue!

https://asiakas.kotisivukone.com/files/treenaten.kotisivukone.com/ratsastustunti_ryhma

Varaus-ja peruutuskäytäntö

Ratsastustunnit varataan aina etukäteen. Ratsastustuntien peruutuskäytäntö on luotu turvaamaan ja takaamaan säännöllisesti pyörivät ratsastustunnit niin ratsastajia ajatellen kuin hevosten liikunnan suunnittelemista varten. Tuntiperuutukset on tehtävä edellisenä päivänä klo 20.00 mennessä, muutoin varatusta tunnista peritään täysi maksu. Peruutus tehdään puhelimitse, myös tekstiviestitse. Tallin puolesta tehty peruutus hyvitetään järjestämällä kauden loppuun ryhmälle korvaustunti. Ratsastajien poissaolot kuten sairastumiset hyvitetään korvauskertana vain, kun tuntiperuutus on tehty edellisenä päivänä klo 20.00 mennessä. Kun peruutat tunnin, varaa samantien aika rästitunnille, näin ne eivät keräänny. Peruutettu tunti pitää käyttää seuraavan kuun loppuun mennessä (esim. tammikuun perutut tunnit helmikuun loppuun mennessä).

Kausiratsastajien korvauskerrat/rästitunnit mahdollista ratsastaa kauden aikana peruutuspaikoilla. Tarkoitus on, että kausiratsastajat ratsastavat omalla varatulla vakiotunnillaan, sopivaa toista tuntia ei välttämättä ole tarjota. Ratsastamattomia ja peruttuja tunteja ei lasketa opettajan toimesta, vaan ratsastajien/vanhempien tulee pitää niistä huolta.

Peruutettu maasto (sairastumistapauksessa peruttu): mahdollista sopia uusi korvauskerta viikon sisään peruutuspaikoille! Jos tallin tarjoama peruutuspaikka ajankohta ei asiakkaalle syystä tai toisesta sovi, menettää asiakas maksetun ratsastuskerran. Sama menettely synttäritapahtumissa, viikon sisällä Tallin tarjoama ajankohta otettava vastaan. Teematapahtumissa ei peruutusoikeutta (esim juhannusmaasto, lasten joulupäivä jne.). Asiakas sitoutuu (ratsastusleiri, kurssi, maasto yms. ) maksamalla varausmaksun etukäteen jolloin maksu vahvistaa osallistumisen ja paikan. Sitovat ilmoittautumiset.

Peruutuskäytäntö koskee myös irtotunteja, yksityistunteja, maastoja, hevosen vuokrauksia, leirejä ja eri tapahtumia. Jos sairastut tai loukkaannut pitkäaikaisesti, toimita kopio lääkärintodistuksesta, näin saat pidemmän "rästimisajan". Käyttämättömistä ratsastuskerroista, kausitunneista, irtotunneista, hevosenvuokrasopimuksista ei palauteta maksuja. Oma vuokrahevonen-sopimuksissa erityisesti huomioitava että näissä ei koskaan palauteta rahaa, vaikka vuokraaja ei käyttäisi sovittuja ratsastuskertoja tai sopimus päättyisi jostakin syystä kesken kuukauden . Tämä koskee myös kaikkia sairastumisia, tapaturmia eikä korvaavia ratsastuskertoja tarjota vuokrahevonen-sopimuksissa.

Muut palvelut

 • Järjestämme tallilla kesäleirejä ja -kursseja kaikenikäisille ja tasoisille ratsastajille.
 • Räätälöityjä palveluita ryhmien ja yritysten tarpeisiin.
 • Tallisynttärit. Järjestä ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat tallillamme! Tutustu polttari- ja synttäripaketteihin!
 • Oma vuokrahevonen
 • Sekä paljon muuta.. Tutustu tarjontaamme! Voit aina esittää toivomuksia ja ehdotuksia tarpeisiisi!

Oma vuokrahevonen

Tallin hevosen vuokraaminen on loistava tilaisuus sinulle, joka pohdit oman hevosen hankkimista tai et ehkä koe ratsastuskoulutunneilla ratsastamista mieluisaksi ja haluat ratsastaa, harjoitella ja kehittyä ratsukkona, mutta et esim. elämäntilanteesi vuoksi voi ajallisesti tai taloudellisesti sitoutua omaan hevoseen. Näin pääset harjoittelemaan oman/kimppahevosen pitoa. Ratsastuskerrat sovitaan erikseen. Päivien vaihto samoin säännöin kuten tuntiperuutukset. Irtisanomisaika 1kk. Vapaana olevista hevosista kannattaa kysyä Miialta.