Ohjeita ratsastajille

Ratsastus tapahtuu aina omalla vastuulla. Ratsastus on tekniikka-ja tasapainolaji . Kukaan ulkopuolinen henkilö ei pysty pitämään sinua hevosen satulassa. Edellytämme henkilökohtaista tapaturmavakuutusta ja suosittelemme oman kypärän ja turvaliivin käyttöä.

Säänmukaiset, mukavat vaatteet. Kengät, joissa pieni korko ja hieman vartta (kumpparit) sekä pitävät housut, joissa ei ole hankaavia saumoja (verkkarit). Ratsastushanskoja, sormikkaita on suositeltavaa käyttää. Lapsille varsinkin suositellaan turvaliiviä. Tärkein kaikista, tuo mukanasi oma kypärä. Juomapullo ja oma hyttysmyrkky kesällä mukaan.

Islanninhevostalli Glymur - Hassuttelua ratsailla

Tarkista ratsastajan painoraja (80kg) kohdallasi.

Talli ei vakuuta asiakkaita. Jokainen liikkuu alueella omalla vastuullaan. Edellytämme kaikilta tapaturmavakuutusta! Ratsastajia ei ole vakuutettu erikseen. Leireillä varaudu omalla matkustajavakuutuksella. Leirien keskeyttämisestä ei palauteta rahoja.

Hevosten taudit eivät tartu ihmisiin, mutta monet hevosten virus-ja bakteerisairaudet saattavat levitä ihmisten välityksellä tallista toiseen. Käytä eri vaatteita eri talleilla tai pese/desinfioi ne välissä, myös kengät! Muista käsien pesu.

Voit ratsastaa meillä joko satulalla tai ratsastusvyön ja huovan kanssa - myös ilman varusteita ratsastaminen on upea kokemus!

Pakkasraja on -18´c ja helleraja on +25´c.

Kuumalla ilmalla kannattaa varata mukaan jotakin juotavaa ratsastuksen jälkeen. Hyttyset kiusaavat hevosten lisäksi myös ratsastajia, joten voi olla hyvä laittaa kotona hieman hyönteismyrkkyä itselleenkin!

Talvella voi ratsastaa talvihaalarilla ja lämpimät talvihanskat kannattaa ottaa sormikkaiden sijaan! Tuuli tekee pakkasesta purevampaa, joten huomioimme sen tallilla! Hevosilla on talvella hokit, joten ne liikkuvat hyvin liukkaallakin kelillä. Hevosilla on lisäksi tilsakumit kengissään, mitkä ehkäisevät lumen pakkaaantumista kenkään ja näin tilsojen syntymistä.

Varaa riittävästi aikaa, vähintään 20min ennen ja jälkeen ratsastuksen. Meillä jokainen oppii itse hakemaan hevosensa tarhasta/laitumelta ja hoitamaan hevosen ohjatusti! Kesällä hevoset pestään ratsastuksen jälkeen ja talvella loimitetaan. Huomioithan aina hevosten iltarauhan/levon, ja jos hevoset syövät päiväheiniään, annat ruokarauhan.

Lapset ovat tervetulleita mukaan, tallin liikkumissääntöjen opettaminen on tärkeää!

Arjen kiire ja stressi jäävät suurella todennäköisyydellä harteiltasi, parhaimmillaan palaat kotiin rentoutuneena, virkistyneenä ja hyväntuulisena!

Toivotamme siis Sinut lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan!

Islanninhevostalli Glymur - Karvinen